Thursday, January 13, 2011

Tehnologia cloud te poate ajuta sa spargi retele Wifi securizate prin WPA

      Un specialist in securitate a dezvaluit de curand cum poti abuza de puterea de calcul ce iti poate fi pusa la dispozitie in cloud pentru a sparge retele wireless ce folosesc ca metode de protectie WPA-PSK. Germanul a afirmat ca poate sparge o retea wireless folosind aplicatia scrisa de el care poate rula pe serverele Amazon.
     El a reusit sa sparga o retea protejata in 20 de minute, iar folosind noile imbunatatiri aduse aplicatiei ar putea face acest lucru in doar 6 minute. El a folosit computere EC2 de la Amazon. Nu exista informatii detaliate cu privire la pachetul inchiriat de specialist, dar analizand oferta putem observa ca poti inchiria monstri de procesare la 22 GB memorie, 33.5 EC2 Compute Units, 2 x NVIDIA Tesla “Fermi” M2050 GPU, 1690 GB spatiu de depozitare, platforma pe 64 biti si Ethernet de 10 Gigabiti.
     Pretul unui astfel de pachet este taxat de cei de la Amazon cu 28 centi pe minut. Asta inseamna ca spargerea unei parole WPA a devenit destul de ieftina ca si consum de resurse. Roth, cercetatorul german, este acelasi care in urma cu ceva timp a demonstrat in cadrul unei conferinte cum pot fi sparte hashurile sha-1 de complexitate mare folosind resurse cloud similare. Cercetatorul a afirmat ca in curand va publica aplicatia asa ca fiti pe faza.

Articol provenit de pe : WorldIT

No comments:

Post a Comment